Agger VIN, som er beliggende ved Helnæsbugten på Sydvestfyn, har skabt en international berømmet hedvinsserie på 5 forskellige hedvine med fællesnavnet PdC by Agger. 

Inspirationen kommer fra Cognacområdet i Frankrig, hvor hedvinen Pineau des Charentes har været almindelig tilgængelig i mere end 500 år. Cognacdruesaften fra enten grønne eller røde vindruer lagres på egetræsfade og færdigproduceret cognac tilsættes, til den samlede alkoholprocent er 17,5. Efter længere tids lagring bliver hedvinen blød, rund og sød med helt tydelige cognacnoter.  

PdC by Agger er opkaldt efter vinbondens hustru, Charlotte. PdC står for Pinot de Charlotte, da det var hendes idé, at Agger VIN skulle forsøge at fremstille en hedvin som den franske hedvin, Pineau des Charentes.

Den første hedvin i serien hedder PdC by Agger RAV. Den har allerede vundet international berømmelse, da den vandt guld ved verdens største vinsmagningsevent, Austrian Wine Challenge, i Wien, Østrig i 2020.

Fælles for dem alle er alkoholprocenten og en behagelig sødme.
De er fremragende som aperitif på en isterning.

PdC by Agger – RAV

17,5 vol.%

Druesaft fra grønne druer hos Agger VIN lagres på gamle cognacfade fra Cognacområdet i Frankrig. Cognac har været lagret i 7 år i disse egetræsfade. Alkohol og sødme tilsættes, og det hele hviler i fadene i flere år. Herved får hedvinen tydelige cognacnoter, og den skarpe alkoholsmag forsvinder. 

Denne hedvin hedder PdC by Agger RAV, fordi den er ravfarvet.

PdC by Agger – RUBIN

17,5 vol.%

Samme procedure som for PdC by Agger RAV, men her er druesaft fra røde druer anvendt. 

Farven er rubin, derfor navnet PdC by Agger RUBIN. Smagen er anderledes end PdC by Agger RAV, men men den har de samme tydelige cognacnoter. 

PdC by Agger – RAW

17,5 vol.%

Denne hedvin hedder PdC by Agger RAW. Den er også ravfarvet. Her har druesaften fra de grønne druer lagret på gamle whiskyfade fra Stauning Whisky – et dansk whiskydestilleri i verdensklasse. W’et i navnet henviser derfor til Whisky, og den har en let røget whiskysmag.

PdC by Agger – PORT

17,5 vol.%

Druesaft fra røde druer lagres på gamle portvinsfade fra Porto i Portugal. Tawny portvin har været lagret i 10 år i disse egetræsfade, og smagen af PdC by Agger PORT har derfor tydelige portvinsnoter. 

PdC by Agger – POMO

17,5 vol.%

Æblejuice fra lokal sydvestfynsk æbleplantage er lagret på gamle cognacfade fra Cognacområdet i Frankrig, og alkohol og sødme er tilsat. Efter lang tids lagring får hedvinen en Calvados-lignende smag. 

Farven er mørk gylden som det pureste guld. Den hedder PdC by Agger POMO, da æble hedder pomme på fransk.     

Agger VIN

Vingården er blandt de største på Fyn. 5.000 vinstokke blev plantet i maj 2011. De 4.000 vinstokke er til hvidvin og hedvin, de resterende vinstokke er til rødvin, rosé og hedvin.

Agger ORION VILD 2019

Agger ORION VILD 2019 – Tør hvidvin

Agger ROSÉ 2020

Agger ROSÉ 2020 – Tør rosévin

Agger ORTEGA 2020

Agger ORTEGA 2020 – Tør hvidvin

Agger SOLARIS 2020

Agger SOLARIS 2020 – Tør hvidvin